torstai 26. maaliskuuta 2009

DWB ja oritestit

DWB-kasvattajien foorumiin on saatu jo paljon aiheellista keskustelua aikaan, enkä voi kuin huokaista tyytyväisyydestä tilanteen suhteen tällä hetkellä. On ollut ilo huomata, että DWB on todella otettu hyvin vastaan virtuaalimaailmassa ja kiinnostuneita kasvattajia on löytynyt kehittämään ja jalostamaan rotua virtuaalisesti eteenpäin.

Aikaisemmin viime syksynä otin asiakseni keskustella mahdollisista oripäivistä/testeistä ja tutustuessani nyt vielä paremmin DWB:n tilanteeseen oikeassa elämässä, en voinut olla kiinnittämättä huomiota Tanskassa järjestettäviin oritestihin. Näitä järjestetään vuodessa kaksi, 10 ja 35 päivän testit. Tänä aikana karsitaan valtava määrä nuoria oriita pois, ja lopuksi palkitaan parhaat ja kantakirjataan Tanskan kirjoihin. Jo viime vuonna Suomessa kantakirjattu Anne Niemen kasvattama ja omistama FWB-ori Duendecillo P suoritti tuon 35 päivän testin, ollen tosiaan ensimmäinen Tanskassa palkittu suomalainen puoliverinen hevonen! Tänä vuonna Ypäjällä kantakirjattiin toinen alkuvuodesta Tanskassa 35 päivän testin suorittanut ja kantakirjattu ori For Enjoy Ask Z. Karsinta on todella kova, sillä koko kilpailuun osallistuu vuosittain satoja oriita. Järjestelmä tunnetaan ehdottomasti tarkkuudestaan ja laadunhakuisuudestaan. Miksei tällaista voitaisiin siis soveltaa virtuaalimaailmaan?

Jos kaikki käy hyvin, voimme mahdollisesti järjestää jo kevätkaudella 2009 ensimmäiset oritestit virtuaalimaailmassa. Suunnitelmissa olisi pitää kilpailu avoimena kaikille puoliveriroduille ja jakaa luokat sukutauluittain (yksipolviset, kaksipolviset, kolmipolviset jne). Karsinta suoritettaisiin kilpailujen, näyttelyiden ja yleisöäänestyksen muodossa. Katsotaan miten asiat lähtevät rullaamaan!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Todella mainio idea :) Mie ainakin kannatan ^^