tiistai 24. maaliskuuta 2009

DWB sai hyvän vastaanoton

Projekti on lähtenyt todella hienosti alkuun saatuani hieman keskustelua aikaan Hevostalli.netin foorumin puolella aiheen tiimoilta. Kiinnostuneita on riittänyt, minulle on tullut muutamia kyselyitä sähköpostitse ja muutamia DWB-ratsuja on jopa maahantuotu rodun populaatiota kasvattamaan.


Kaikenkaikkiaan olen tyytyväinen DWB:n saamasta vastaanotosta. Yllätyksekseni kävi myös ilmi, ettei FWB olekaan virtuaalimaailmassa aivan yhtä yleinen ja tunnettu rotu kuin esimerkiksi holsteiner. En ole tutustunut tilanteeseen aikaisemmin sen paremmin, vaikka tiedossani oli esimerkiksi holsteinerin suuri menestys ratsukasvattajien joukossa.

Mainitsen muuten täälläkin vielä, että oma DWB-kasvattimme Haute Madeleine palautui tänään omistukseeni ja on tällä hetkellä vailla omistajaa!

Eniten kysymyksiä on tullut rotuun liittyen kuvien puolesta. Kyseessähän on moderni ratsuhevosrotu, joten yleisempien ratsuhevostyyppien (hannover, SWB, KWPN, trakehner jossain määrin, FWB, holsteiner, oldenburger jossain määrin) kuvien käyttö toimii tanskalaisella puoliverisellä todella hyvin. Tässä alla on muutama esimerkki sopivasta kuvasta:

Kuvat: Hippola / Emilia Fager

Hyvän ratsuhevostyypin tunnistaa mm. seuraavista piirteistä: pitkä, hyvinkiinnittynyt kaareva kaula, loiva lapa, jalat hyväasentoiset ja suuret nivelet, kevyt moderni tyyppi (vrt. "vaunuhevosraskaus"). Ennen kaikkea DWB:n tulee olla miellyttämishaluinen ja kilpailukykyinen, vireä ja halukas urheiluhevonen. 

Ei kommentteja: