torstai 19. maaliskuuta 2009

DWB:n elvytysprojekti aluillaan

DWB-kasvattajana olen huomioinut valitettavan tosiasian, ettei virtuaalimaailmasta valitettavasti juuri tanskalaisia puoliverisiä löydy. Yksilöinä muutamia, mutta varsinaisessa jalostuskäytössä niitä ei ole juuri nimeksikään. Tanskalainen puoliverinen on kuitenkin tyyppinä erinomainen, moderni ratsuhevonen. Se on yksi arvostetuimmista ratsuroduista hevosmaailmassa, ja nuoren ikänsä ansiosta siihen on pystytty linjaamaan ja yhdistämään parhaat urheiluhevoset kautta maailman. DWB on hyväksytty monissa muissakin kantakirjoissa, mm. indexien top-listojen roduissa KWPN, hannover, oldenburg ja holsteiner.


Tarkoitus on siis kevään 2009 aikana aloittaa kunnollinen DWB-jalostus omassa tallissamme, kun ensimmäiset tammakasvattimme voidaan vihdoin astuttaa. Näin ollen kesällä tallissamme on toisen polven tanskalaisia puoliverisiä, ja toivon mukaan loppuvuotena 2009 olemme saaneet lisättyä tämän virtuaalimaailmassa harvinaisen rodun hevoskannan vähintäänkin edustuskelpoiseksi muihin suosikkirotuihin (holsteiner, hannover, fwb, trakehner) verraten.

Otan mielelläni yhteistyökymppaneita projektiin muista DWB-kasvattajista, ja autan mielelläni aloittelevia kasvattajia esimerkiksi maahantuomalla Suomeen muutamia ratsuja. Kiinnostuneet voivat ottaa minuun sähköpostitse yhteyttä!

Toinen yhtä harvinainen näky virtuaalimaailmassa on SWB eli ruotsalainen puoliverinen. Tämä moderni ja kansainvälisesti menestynyt puoliverikantakirja kaipaa ehdottomasti myös kannattajia virtuaalimaailmassa lisää, joten jos kasvattajia kiinnostaa niin voisimme yhdistää elvytysprojektissa sekä DWB:n että SWB:n ja toimia yhteistyössä esimerkiksi oripäivätestien tai kilpailuiden muodossa.

Projekti on vasta aluillaan, mutta tukea tarvitaan ja tosiaan asiasta kiinnostuneet - ottakaa ehdottomasti yhteyttä!

Ei kommentteja: