keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Holsteinertapahtuma Hamburgissa

Illalla pääsin tutustumaan Lean tuomiin materiaaleihin vielä tarkemmin, hänellä oli paljon kuvia, hevosten ja sukujen esittelytekstejä, varustekauppojen mainoksia ja kasvattajayhdistysten vihkosia mukanaan. Löysin muutamia kehityskelpoisia mahdollisuuksia meille Tanskaan ja mahdollisesti myös Suomeen, jos kasvattajat vain todella ovat kiinnostuneita yhdessä toimimisesta.

Holstainertapahtuma oli yksi syksyn suurimmista tapahtumista Saksassa, sillä paikalla oli suuri määrä viime kesän varsoja kaupan sekä muutamia laadukkaiksi periyttäjäoriiksi osoitettuja jalostusoriita. Kasvattajat olivat paljon esillä, ja kehitysseminaarissa keskusteltiin paljon holstainerin kehityksestä rotuna. Puhetta oli erityisesti laadukkaan laukan löytämisestä, ja eräs tunnettu kasvattaja kertoikin linjanneensa paljon estehevosia tuomaan liikkeisiin keveyttä ja laukkaa parantamaan, myös rakenteesta saadaan usein jalompi ja modernimpi. Holstainer ei kuitenkaan ole puoliverityyppinä kevyimmästä päästä.

Muutamia laadukkaita oriita tosiaan oli paikalla, ja päätin ottaa täällä esille erityisesti kaksi oriita: Mohenhauer II:n ja Klipkloftin. Hieman Suomen holstainerkasvatusta seuranneena, uskoisin näiden kahden hevosen tuovan lisää moderniutta ja suurempaa kokoa (harvinainen yhdistelmä) hevoskantaan.

Modenhauer II
holstainer - 1991 - 178cm
i. Renault, e. Fanatist, ei. Fiasko IV

Kilpaillut Keski-Euroopassa menestyneesti GP:tä ja periyttänyt erinomaista käyntiä ja aktiivista takaosan liikettä.


Klipkloft
holstainer - 1999 - 173cm
i. Kligelt, e. Renata, ei. Derrick

Jälkeläiset ovat olleet varhaiskypsiä ja kilpailleet erinomaisesti nuorten hevosten luokissa.

Minun kauttani on mahdollista tilata edellä mainituilta oreilta pakastetta! Kiinnostuneet,  ottakaa yhteyttä!

Kiinnitin huomiota myös muutamiin saksalaisiin myyntitalleihin, joihin otan varmasti yhteyttä lähikuukausina. Olisi kiinnostavaa vaihtaa ajatuksia ostajista ja hevosten tämänhetkisistä tasoista, kysellä hieman että mitä ostajat etsivät markkinoilta Saksassa.

Eilen jo hieman mainostin Lealla olevan muutamia lahjakkaita kouluhevosia koulutuksessa. Sovimme että menen loppukuusta heille vierailemaan ja hieman katsomaan varsoja, ja päätän vasta sitten että ketkä niistä matkaavat mukaani Tanskaan myyntiin. Tiedossa kuitenkin on muutamia kouluhevosia, pitäkää palstaa silmällä!

1 kommentti:

Sophie Bernacca kirjoitti...

Kuvien copyright
Klosterhof Medingen