maanantai 13. lokakuuta 2008

Oritestimietintöjä

SB Dressage on mahdollisesti järjestämässä loppuvuodesta 2008 kuusivuotiaille puoliverioreille suunnattua oritestiä, jossa vertailtaisiin ikäluokan oriiden kykyjä ja tasoja keskenään.

Alustavasti suunnitelmiin kuuluisi kaksi kuukautta kokonaisuudessaan kestävä testi, jossa olisi sekä este- että kouluhevosille soveltuvia osa-alueita. Testin loppua kohden hevoset siirtyisivät kilpailemaan pääosin omassa lajissaan. Kilpailuja järjestettäisiin joka toinen viikonloppu, ja tällöin ohjelmistoon kuuluu ratsastussuorituksen lisäksi rakennearvosteluosio. Kilpailuissa karsittaisiin loppua kohden jyvät akanoista, jolloin vain muutama laadullisesti paras ori jäisi jäljelle.

Itseäni kiinnostaisi myös jatkaa ideaa hieman pidemmälle, jolloin nämä sijoittuneet nuoret hevoset kokoontuisivat kuuden vuoden kuluttua jälleen yhteen kilpailemaan jälkeläisnäyttöineen ja suorituksineen yhdessä. Ongelmaksi muodostuu kuitenkin ikääntymissysteemi, koska eri ikääntymissysteemeillä ikäännytään tämä kuusi vuotta eri tavoilla. Alustavasti kilpailu järjestettäisiin VHKR:n mukaan ikääntyvien hevosten kanssa, mutta jos osallistujia ei saada kasaan tarpeeksi, on minun valitettavasti hylättävä idea oritestin kakkososasta.

Palkinnot ovat myös vaivanneet hieman harmaita aivosolujani, sillä yksityisenä järjestäjätahona tulokset eivät varsinaisesti hyödytä kilpailijoita. Kilpailun voittaneet oriit tulevat saamaan mainospalstatilaa SB Dressagesta, mutta olisi mukavaa palkita myös loppupäässä sijoittuneet jotenkin. Ideoita?

Olen tehnyt aiheesta viestiketjut myös Hevostalli.netin, VRL:n ja Hevoset.comin foorumeihin. Kysyä saa ja ideoita saa heittää kehiin myös tänne ja sähköpostiini!

Ei kommentteja: