sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Arki alkaa olla jo hallussa

Sophia pyysi minua maastoon Otolla ja tottakai innostuin, joten sen kummempia aikailematta valmistelin hevosen ja olin jo starttailemassa kun Sophia ilmoitti tulevansa mukaan Nasulla, saisi sekin vähän vaihelua koulutreenaukseen. Otto oli oikein innoissaan se vähän hypähteli pihamaalla mutta käyttäytyi kuitenkin tosi kivasti, ja toi mieleeni oman suomessa asustelevan samanikäisen ruunan, jolla ei kuitenkaan ollut tälläistä rakennetta tai tälläisiä liikkeitä...

Kävimme pitkän maastolenkin kauniissa maisemissa ja nuori Otto käyttäytyi koko matkan oikein fiksusti, samoin kuin kokeneempi Nasukin. Sophia jatkoi siitä heti Banjon kanssa työskentelyä ja riisuin molemmat hevoset, heitin kevyet loimet niiden selkään ja huolehdin jaloista tarkasti.

Olin luvannut auttaa Sophiaa myös siivoamaan satulahuoneen ja penkomaan loimia esille talvea varten hiukan myöhemmin ja käytin aikaa siivoamalla tallin ja huolehtimalla Oton sekä Nasun varusteet paikoilleen ja puhtaaksi. Ehdin siivota myös yksivuotiaiden pihattoa jossa asui kolme SB Dressagen ihastuttavaa kasvattivarsaa, kaikki kaunisrakenteisia ja hyväliikkeisiä ja näin ensivaikutelmaltaan oikein kivaluonteisia.

Aloitimme satulahuoneen puhdistamisen järjestelemällä tavarat vielä paikoilleen ja puhdistelemalla vähän varusteita. Pakkasimme pääasiassa kesäloimia ja toimme vintiltä ison kasan toppaloimia jos pakkasia talven aikana saataisiin. Täytyy myöntää että satulahuone näytti järjestelemisen jälkeen vielä kivemmalta.

Loppupäivän aikana putsasin myös muut pihatot ja tarkastin varsat jotka juoksivat innokkaasti portille, ilmeisesti ruuan toivossa ja tunkeilivat siinä sitten miten sattui. Illalla toin tarhassa olleet kilpahevoset talliin, ja valmistelin ne yötä varten käärimällä lämpöpinteleitä ja harjaamalla hevoset kevyesti läpi.

1 kommentti:

Sophie Bernacca kirjoitti...

Ei mitään kiirettä totuttelemisessa, vaikka uskonkin että homma alkaa hiljalleen selvitä kunhan tottuu rutiiniin. Eikä rutiinikaan nyt tavallisesta tallista poikkea juuri ollenkaan, hevosten hyvinvointi on pääasia. :o)

Nasu on nyt pienellä sairaslomalla, se ontui aamulla vasenta takajalkaansa. Se saa olla nyt ihan rauhassa tarhassa koko päivän, huomenna jos voisit aamulla tarkistaa lämmön ja viruttaa jalkaa viileällä puolisen tuntia tänä iltana. Kiitos!

S