keskiviikko 26. marraskuuta 2008

Ensimmäinen työpäivä SB Dressagessa

Olin eilen yöllä lentänyt Tanskaan joten aloitin työt tänään vasta virallisesti. Täytyy sanoa että odotin tätä, vihdoin saisin tehdä jotain josta pitäisin.

Aloitin aamun tapaamalla Sophien tallissa ja hän lupasi aamuruokinnan jälkeen esitellä hiukan paikkoja jotta pääsisin kunnolla käsiksi töihin. Ruokin pihatoissa asuvat nuoret hevoset ja varmistin että jokaisessa pihatossa oli puhdasta juotavaa, jonka jälkeen sain kattavan tietopaketin Sophielta tallin tavoista ja tehtävistäni.

Paikka tuntui heti kotoislta kun pääsin työn touhuun. Vietyäni tallissa asuvat hevoset määrättyihin tarhoihin puhdistin karsinat ja toin tilalle uusia, puhtaita ja hyvältä tuoksuvia kuivikkeita. Lakaisin käytävän jonka jälkeen siistin tallissa tavarat omille paikoilleen, paikat löytyivätkin hyvin pienen pohtimisen jälkeen.

Ennen hevosten päiväruokintaa oli Sophie ilmoittanut tahtovansa ratsastaa kaikki kolme aktiivisessa valmennuksessa olevaa hevostaan. Hän työskentelikin kentällä jo valloittavan oriin, Banjon kanssa. Harjasin, varustin ja verryttelin hänelle valmiiksi Gp-tason kouluhevosen Nasun ja ihailin oriin upeita liikkeitä. Sulavasti vaihdoimme ratsuja ja heilautettuani loimen Banjon lihaksikkaan takamuksen päälle taluttelin sitä loppuverryttelyksi seuraten Nasun ja Sophien työskentelyä. Huolellisesti kävin läpi Banjon jalat ja tunnustelin sen selän ennenkuin siirryin Oton kimppuun. Valmistelin tämän tulevaisuudenlupauksen ratsastusta varten satuloimalla sen huolellisesti ja käärimällä valkoiset pintelit jalkoihin.

Hevosten päiväruokinta-ajan käytin tehokkaasti ja tein päivittäisen puhdistuksen hevosten käytössä olleille varusteille. Olin jo aikaisemmin huuhtonut kuolaimet joten pyyhin nyt suitset kevyesti saippuoidulla sienellä, huuhtelin jalustimista hiekat vedellä ja puhdistin huolellisesti kaikkien hevosten satulavyöt. Käytössä olleet pintelit harjasin ja käärin ne siististi takaisin pakettiin.

Sophie näytti vielä työpäiväni päätteeksi hiukan enemmän pihattovarsojen hoidosta, pihatojen siivouksen yhteydessä pystyi helposti tarkistamaan pihaton ja varsojen kunnon. Siivosin siis pihatot, tarkistin aitauksien kunnon ja tarkistin varsojen jalat naarmujen ja muiden vahinkojen varalta. Tarkastuksen yhteydessä koskettelin hiukan varsoja ja nostelin kavioita jotta nuoret hevosenalut tottuisivat käsittelyynkin.

1 kommentti:

Sophie Bernacca kirjoitti...

Hyvältä kuulostaa!

Ensi kerralla jos haluat, niin voit käydä Oton kanssa maastossa, voin tulla mukaan esimerkiksi Nasun kanssa. Voisimme myös hieman siivota yhdessä varustehuonetta, siellä on yhdessä nurkassa iso kasa loimia jotka pitäisi järjestää vintille ja muutama paksu toppaloimi pitäisi talveksi hakea vintiltä takaisin käyttöön.

Sophie