lauantai 27. syyskuuta 2008

Love, love, love!

Lähdimmekin matkaan jo torstaina, joten perjantaina pääsimme jo heti aamupäivällä katsomaan Falstersin tilaa. Jännitys muuttui suunnattomaksi ihastukseksi heti alkuunsa, voidaan oikeastaan sanoa että menetin sydämeni sille heti. Rakkautta ensi silmäyksellä!

Ensinnäkin, tila on on kutakuinkin kahden kilometrin päässä suuremmalta tieltä, joka taas johtaa melko suoraan satamalle. Katu on asfaltoitu tallipihalle asti, ilmeisesti ihan vastikään, koska tiellä ei ollut kummun kumpua. Piha oli avara, sinne taitanee mahtua neljästä viiteen autoa parkille kuitenkaan aiheuttamatta kaaosta pihamaalla. Kokonaisuus on yksinkertaisesti fantastinen, voin sanoa että harvalla suomalaisella tallilla panostetaan esteettiseen ulkoasuun näin kauniisti. Syksy tekee pihasta värikkään,tallissa on tumma peltikatto sekä ulkoistettu punaisilla tiilillä. Pihalla on käytetty runsaasti pensaita ja puita, ei heti todella uskoisi että olemme Tanskassa erillisellä saarella. Kymmenen metrin päässä tallista sijaitsee suuri maneesi, ja sen vierelle on rakennettu laadukas kenttä.

Tallista sain otetuksi muutaman kuvan. Talli on ilmeisesti valmistunut vuonna 2007. Se on valoisa ja ilmastoitu, ja todella tyylikäs. Hevosilla on paljon tilaa karsinoissaan, ja leveä tallikäytävä antaa miellyttävästi tilaa hevosten hoitotoimenpiteitä varten. Karsinat ovat kaikki toisella puolen käytävää, toiselle puolen on sijoitettu pesu- ja erillinen hoitoboksi. Satulahuone on omaan makuuni aavistuksen tilaton, mutta viereinen sosiaalihuone (ehkä pikemminkin toimisto) korvaa pitkälle tämän "ongelman." Heinille ja kivennäisille on tehty myös o
ma huoneensa.

Tallin taakse on rakennettu erillinen tila kuivikkeille ja lannoille. Kaikki on hyvin steriiliä ja helppokäyttöistä.

Olen yllättynyt, hämmästynyt ja iloinen samaan aikaan. Tässä se on: uusi kotimme. Yhteensä kymmenen karsinapaikkaa, sopivat puitteet käyttötarkoitusta varten, helpot kulkuyhteydet muualle Eurooppaan. Olen onnellinen.

(Ai niin, talosta itsestään voin sanoa, että tuossa kartanotyylisessä punaisessa rakennuksessa kelpaa asua. Asukkaita on selkeästi arvostettu ja ajateltu koko tilaa remontoidessa!)

Ei kommentteja: