torstai 18. syyskuuta 2008

Yksi aikakausi päättyy

Koska väliaikaisesti asumme Hindun kanssa siirtotallissa omassa pihassani, ei täällä kotona ole pystynyt juurikaan tekemään töitä muuten kuin maastoilun merkeissä. Tallikaveri Sampo lähtee tänään illalla uuteen kotitalliin, kesäfiilistelyt alkavat siis toden teolla olla päättymässä. Laitumellahan nuo kaksi eivät ole olleet enää kahteen viikkoon, mutta ne ovat saaneet lomailla täällä vielä hetken aikaa tehden "pehmeän laskun" treenien ja töiden tuntumaan. En voi väittää vastaan, onhan se omistajankin näkökulmasta  miellyttävää!

Ei Hindu pitkäksi aikaa yksin jää, nimittäin huomenna saapuu tanskalainen nuori oripoika Otto hänelle seuraa pitämään! Tarkoituksenani ei alkujaan ollut ostaa toista hevosta, vaan panostaa Hindun kanssa koulutreeneihin, mutta Oton liikkeet (ja ylipuhuva kasvattaja...) tekivät minuun niin suuren vaikutuksen etten voinut vastustaa kiusausta tehdä siitä itselleni ja Hindulle kilpakumppania. Vähän jännitän, millainen hevonen sieltä onkaan tulossa - Karin kyllä kehui Ottoa hyväluonteiseksi ja järkeväksi hevoseksi. Karsinan kanssa tulee vähän kiire, kunhan Sampo tuosta lähtee niin pääsen laittamaan sitäkin kuntoon. Onneksi Kati (Sampon omistaja) lupasi tyhjentää karsinan jo valmiiksi, että pääsen harjojen kanssa sitä vähän jynssäämään. Tokkopa tuo nyt olisi niin tarpeellista, mutta huomenna sinne tulee kuitenkin nuori hevonen ulkomailta, eli turhan tarkkoja ei varmaan pystytä edes olemaan. ;)

Sampoa tulee kyllä ikävä. Tuo läsipäinen, punarautias pieni suomenhevonen ehti kieltämättä kesän aikana valloittaa Hindun sydämen ihan totaalisesti. Ehkä ensi kesänä tapaamme jälleen!

Näin tällä kertaa! Nyt pitää lähteä siivoamaan Hinduliinun karsinaa, että päästään vielä iltapäivällä hommiinkin. Kovasti olen yrittänyt sopivaa tallipaikkaa etsiä, että päästäisiin vähän kentällekin tositoimiin. Tähän mennessä olemme saaneet nostattaa peruskuntoa reilusti maastoilemalla (ohjelma jatkuu vielä tähäänkin ;). Tapaamisiin!

Ei kommentteja: